פירה תפוחי אדמה בנוסח פשוט ומשפחתי. הפירה הזה ילך עם הכול בין בשר לדג. מקווים שתיהנו מהפירה ושיהיה לכם טעים.
מצרכים לשישה אנשים:
- 4 תפוחי אדמה גדולים\ 6 בינוניים
- 13 חבילות חמאה
- מלח
- 2 כפות חלב
דרך בכנה:
- לקלף 4 תפוחי אדמה גדולים או 6 בגודל בינוני.
- לחתוך לקוביות בבערך בגודל של סנטימטר ולהרתיח במים עד שנעשים רכים.
- בודקים על ידי נעיצת סכין.
- אם לא נדבקת החתיכה ונופלת אפשר לכבות האש ולשפוך המים.
- להוסיף 13 חבילת חמאה כ100 גרם ומלח לפי הטעם.
- אפשר להוסיף 2 כפות חלב תוך כדי מעיכת בתפודים לפירה.
- להגיש סמוך למועד ההכנה בצמוד למנה העיקרית ולהוסיף הרוטב מהבישול.