סלט ניסואז הינו סלט מהמטבח הצרפתי הכולל ירקות טריים, תפוחי אדמה מבושלים וטונה.
רכיבים:
- 2 עגבניות בינוניות, קצוצות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס שעועית ירוקה, מולבנת
- 2 ביצים קשות, פרוסות
- 1/4 כוס זיתים שחורים, מגולענים
- 2 כפות צלפים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות חומץ יין אדום
- טונה (לא חובה)
- 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
הוראות:
- מערבבים בקערה בינונית את העגבניות, תפוחי האדמה, השעועית הירוקה, הביצים, הזיתים והצלפים.
- טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, החומץ, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים לאיחוד.
- מגישים צונן או בטמפרטורת החדר. תהנה!