רוטב בולונז הוא אחד הרטבים האיטלקיים הכי ידועים בעולם לפסטה. המתכון הזה מגיעה מהמשפחה שלי.
רכיבים ל-3 מנות:
- שמן חמניות 3 כפות
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון פעמיים
- קופסת רסק עגבניות 100 גרם
- שימורי עגבניות חתוכות דק 400 גרם
- בצל גדול חתוך לקוביות 1
- שיני שום קלופות וקצוצות 5
- מלח
- פלפל
- כף סוכר חום
- אורגנו
אופן הכנה:
- מחממים שמן בסיר נמוך ורחב.
- מטגנים בצל תוך כדי ערבוב עד לריכוך.
- מוסיפים שום ומערבבים.
- מכניסים את הבשר לסיר ומערבבים עד שהבשר מחליף צבע מאדום לחום.
- עכשיו נותנים למים שיוצאים מהבשר להתאדות ממש עד הסוף (יכול לקחת רבע שעה ויותר)
כל 4 דקות מערבבים ומוודאים שהבצל השום והבשר לא נדבקים לתחתית. - כאשר לא נשארו מים בסיר שופכים פנימה אחד אחרי השני את שימורי העגבניות, רסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר ואורגנו.
- מערבבים הכל ביחד ביסודיות. אחרי הערבוב מוסיפים מים לפי טעם אישי של רמת סמיכות הרוטב, כמובן שכמה שיותר מים כך הרוטב יותר דליל.
- מומלץ להוסיף כוס אחת. באותו האופן טועמים את הבולונז ומוסיפים חומרי טעם לפי הטעם האישי.
- את הרוטב מבשלים על אש קטנה בין חצי שעה לשעתיים וזה תלוי אך ורק בזמן שיש לכם. ככל שהרוטב מתבשל יותר טעמו יהיה עמוק יותר אבל אחרי חצי שעה זה לגמרי מוכן.
נ.ב.
זה מתכון בסיסי לבולונז לכן בשלב הוספת הרטבים והתבלינים אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים כמו גזר גמדי או גזר חתוך או אפונה וכו'. כמו כן אפשר להוסיף תבלינים שונים לפי טעמכם האישי.
זו כמות ל-3 מנות בולונז בלי פסטה. מומלץ להכין 1.5 ק"ג פסטה, משתמשת באותו היום ב4 מנות והשאר מחלקת לקופסאות ומקפיאה. בהפשרה זה מתחמם מעולה בסיר קטן על אש קטנה.