הפילאף של סבתא

הפילאף של סבתא

הפילאף הינו התבשיל הלאומי של אוזבקיסטן המורכב מאורז, בשר ותבלינים.

מרכיבים ל-8 איש:

  • רבע כוס שמן רגיל.
  • 1.5 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות.
  • 8 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים.
  • כוס וחצי אורז.
  • 3 כוסות מיי ברז.
  • 3 כפיות שטוחות של מלח בישול.
  • קצת פלפל שחור למי שאוהב.

אופן ההכנה:

זמן הכנה 3 שעות.

  1. מחממים את השמן בסיר רחב וכבד.
  2. כאשר השמן חם מאד מניחים את בשר הכבש וסוגרים מכל הצדדים.
  3. כאשר כל הקוביות ניצלו יפה מכל הצדדים, מנמיחים את האש לאש כמעט נמוכה ללגמריי ומכסים את הסיר.
  4. מדיי 15 דקות בודקים ומערבבים את הבשר.
  5. לבשר לוקח כשעה וחצי להתבשל עד שהוא רך.
    (אם מתחיל להישרף, שופכים מעט מים).
  6. כאשר הבשר כמעט רך, מוסיפים את הגזר, מערבבים ומכסים את הסיר.
    מבשלים עוד כ15 דקות.
  7. שופכים לסיר 3 כוסות מיי ברז, את המלח והפלפל השחור, מגבירים את האש ללהבה חזקה ומביאים את התבשיל לרתיחה.
  8. כאשר המים מבעבעים שופכים את האורז השטוף לתוך הסיר. מפזרים אותו שווה בכל הסיר.
  9. ממשיכים לבשל על להבה חזקה, בלי לכסות, עד שרואים שהאורז ספג את כל המים, אז מכסים ומנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה שיש.
  10. נותנים לתבשיל להתבשל עוד כחצי שעה, או עד שהאורז רך.

בתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים אחרונים

תפריט מתכונים

אצלנו אתם השפים!

שלחו לנו את המתכונים והשם שלכם בשביל הקרדיט ואנחנו נוסיף אותם עבורכם!

רוצים להוסיף מתכונים בעצמכם? שלחו לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם:

תמונה של המנה: