לזניה זה מאכל איטלקי המבוסס על דפי פסטה, ברוטב וגבינה.
המתכון הזה עובר במשפחתי מדור לדור.
רכיבים:
- חבילת דפי פסטה ללזניה
- חצי ק"ג רוטב בולונז מוכן
- רוטב בשמל מוכן
- כחצי ק"ג גבינה מגוררת
אופן הכנה:
- לחמם תנור ל 200 מעלות.
- בתבנית לבחירה מניחים בשכבות לפי הסדר הבא:
- דפי לזניה שיכסו את תחתית התבנית שכבה אחידה של אחד אחד.
- שליש מרוטב הבולונז שימרח בשווה על כל דפי הלזניה בגובה אחיד די שטוח.
- כשליש מרוטב הבשמל – נמרח את הרוטב באמצעות כף עד לקבלת שכבה אחידה.
- פיזור שליש מהגבינה המגוררת באופן שווה על הבשמל.
- את הפעולה הזו נשחזר בדיוק עוד פעמיים – דפי פסטה, רוטב בולונז, רוטב בשמל וגבינה מגוררת.
- את התבנית נכניס אל התנור לבישול, לכל תנור רמת חום שונה לכן הזמן יהיה בין חצי שעה ל45 דקות. הלזניה מוכנה כאשר הכל מבעבע והגבינה למעלה משחימה ונמתחת.
מומלץ להגיש חם, בתאבון!