הפילאף הינו התבשיל הלאומי של אוזבקיסטן המורכב מאורז, בשר ותבלינים.
מרכיבים ל-8 איש:
- רבע כוס שמן רגיל.
- 1.5 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות.
- 8 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים.
- כוס וחצי אורז.
- 3 כוסות מיי ברז.
- 3 כפיות שטוחות של מלח בישול.
- קצת פלפל שחור למי שאוהב.
אופן ההכנה:
זמן הכנה 3 שעות.
- מחממים את השמן בסיר רחב וכבד.
- כאשר השמן חם מאד מניחים את בשר הכבש וסוגרים מכל הצדדים.
- כאשר כל הקוביות ניצלו יפה מכל הצדדים, מנמיחים את האש לאש כמעט נמוכה ללגמריי ומכסים את הסיר.
- מדיי 15 דקות בודקים ומערבבים את הבשר.
- לבשר לוקח כשעה וחצי להתבשל עד שהוא רך.
(אם מתחיל להישרף, שופכים מעט מים). - כאשר הבשר כמעט רך, מוסיפים את הגזר, מערבבים ומכסים את הסיר.
מבשלים עוד כ15 דקות. - שופכים לסיר 3 כוסות מיי ברז, את המלח והפלפל השחור, מגבירים את האש ללהבה חזקה ומביאים את התבשיל לרתיחה.
- כאשר המים מבעבעים שופכים את האורז השטוף לתוך הסיר. מפזרים אותו שווה בכל הסיר.
- ממשיכים לבשל על להבה חזקה, בלי לכסות, עד שרואים שהאורז ספג את כל המים, אז מכסים ומנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה שיש.
- נותנים לתבשיל להתבשל עוד כחצי שעה, או עד שהאורז רך.
בתיאבון.