פילדוניה היא פשטידה בולגרית מצוינת שאני אישית חייב להגיד שאי אפשר להתאפק ולאכול אותה
המצרכים:
- 4 ביצים
- מלח
- 1 גביע קוטג'
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 200 גר' גבינה עמק מגורדת
- חמאה
- חבילת אטריות רחבות
הכנה:
- מבשלים במים רותחים עם מלח את חבילת אטריות 20 דק'
- מכנים בלילה- טורפים את הביצים ומערבבים יחד עם הקוטג' השמנת הגבינה הצהובה וכפית מלח.
- מוסיפים לבלילה את האטריות.
- משמנים בחמאה תבנית בינונית.
- מוסיפים אליה את הבלילה.
- חותכים מעליה חתיכות קטנות של חמאה (כרבע חבילה קטנה)
- מבשלים כ 50 דק' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.