החומרים:
- 1קג בשר בקר טחון.
- 2 בצלים גדולים.
- 3 גזרים גדולים.
- 4 גבעולים של סלרי אמריקאי.
- 6 שיניי שום גדולות.
- 1 כוס יין אדום יבש.
- 3 כוסות מים.
- קצת שמן רגיל.
- מלח לפי הטעם.
- 1 קופסא של רוטב עגבניות.
אופן הכנה:
מערבבים את הבשר עם 2 כפות חרדל ו1 ביצה.
שמים בצד שינוח.
הרוטב:
- מטגנים את הבצל, השום, טבעות של הגזר וטבעות של הסלרי.
- כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים את המים, מרתיחים, מוסיפים את המלח ואז את היין.
- משאירים על אש חזקה, יוצרים כדורים בגודל שרוצים ומכניסים לתבשיל.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית שעה.
- אפשר להוסיף חתיכות של תפו"א ולהמשיך לבשל עוד שעה.
- אם לא מוסיפים תפו"א, אז לבשל סה"כ שעה וחצי.
- בתיאבון.