סוגי מטבחים והשפעתם על שמות כלי מטבח בעברית בצרפתית או באנגלית
שמות של כלי מטבח יכולים לקבל גוון מקצועי כאשר מדובר על מטבחי שף ומטבחים גדולים
שמות כלי מטבח בעברית משתנים בהתאם לסוג המטבח בו הם נמצאים.
מטבח ביתי רגיל מאובזר בכלים בסיסיים לשימוש יומיומי.
מטבח מפואר כולל אבזור מקצועי מתקדם וגם מבחר עשיר של כלי מטבח ייחודיים.
מטבח של בית מושכר מאופיין בדרך כלל במינימום כלי מטבח, בהתאם לצרכי הדיירים.
לעומת זאת, מטבח קבלן סטנדרטי של בית חדש מגיע לרוב עם ארונות סטנדרטיים ולא תמיד מותאם לאחסון מתקדם של כלי מטבח.
במקרה כזה, ניתן לבצע שדרוג מטבח קבלן, כגון הוספת מגירות חכמות או פתרונות אחסון מותאמים אישית, על מנת להתאים את המטבח לסטנדרטים מודרניים ולאחסון מגוון רחב יותר של כלי מטבח.
סוג המטבח והשמש בשמות כלי מטבח בעברית או בשפה זרה
השימוש בשמות כלי מטבח בעברית משתנה בהתאם לסביבת העבודה.
- במטבח פרטי, שמות הכלים לרוב פשוטים ועממיים, כמו "מחבת" או "סכין שף", ולעיתים קרובות מלווים בכינויים משפחתיים או אישיים.
- במרבית המקרים במטבח מקצועי, השמות הופכים לטכנים ומדוייקים יותר, כמו "מחבת סוטאז'" או "סכין סנטוקו", כדי להבטיח תקשורת ברורה בין אנשי הצוות.
- שמות של כלי מטבח בין עובדי מטבחי שף, בהם הדיוק והמקצועיות קריטיים, נעשה לרוב במונחים בינלאומיים, כגון "Rondeau" (מחבת עמוקה) או "Chinois" (מסננת חרוטית) וכו', מה שמאפשר עבודה סטנדרטית בין שפים ברחבי העולם.
לקריאה נוספת:
רשימת שמות כלי מטבח בעברית עם השם באנגלית וצרפתית
ברשימת שמות של כלי מטבח בעברית לא כללנו כלי אוכל והגשה שעיקר השימוש בהם הוא בשולחן האוכל
כלי חיתוך והכנה
פומפייה (Grater / Râpe)
משמשת לגריסה של ירקות, גבינות ושוקולד.
קולפן זיגזג (Julienne Peeler / Éplucheur julienne)
משמש לחיתוך ירקות לרצועות דקות.
סכין שף (Chef's Knife / Couteau de chef)
מיועד לקיצוץ, חיתוך וטיפול ברוב חומרי הגלם במטבח.
סכין ירקות (Paring Knife / Couteau d'office)
מתאים לקילוף וגם לקיצוץ ירקות קטנים ופירות.
קולפן (Peeler / Éplucheur)
משמש לקילוף קל ויעיל של ירקות ופירות.
קרש חיתוך (Cutting Board / Planche à découper)
משטח עבודה חיוני לחיתוך ולשמירה על סכינים חדים.
שמות כלי מטבח בעברית – כלי ערבוב והכנה
מועך תפוחי אדמה (Potato Masher / Presse-purée)
משמש לריסוק תפוחי אדמה וירקות מבושלים.
כף מחוררת (Slotted Spoon / Cuillère à trous)
משמשת להוצאת מזון מנוזלים, כמו פסטה או ירקות מבושלים.
מסננת (Strainer / Passoire)
משמשת להפרדת נוזלים ממוצקים, כמו סינון פסטה או שטיפת ירקות.
מלקחיים (Tongs / Pince de cuisine)
כלי אחיזה למזון חם, כמו בשרים או ירקות צלויים.
משחיז סכינים (Knife Sharpener / Aiguiseur de couteaux)
משמש להשחזת סכינים ולשמירה על חדותן.
רשת צינון (Cooling Rack / Grille de refroidissement)
משמשת לצינון מאפים ועוגות לאחר האפייה.
כף גלידה (Ice Cream Scoop / Cuillère à glace)
משמשת להוצאת כדורי גלידה בצורה אחידה.
מרסק שום (Garlic Press / Presse-ail)
משמש לריסוק שום במהירות וללא צורך בקיצוץ ידני.
משפך (Funnel / Entonnoir)
משמש להעברת נוזלים וחומרים יבשים לכלים עם פתח צר.
כף עץ (Wooden Spoon / Cuillère en bois)
אידיאלית לערבוב תבשילים מבלי לשרוט כלים בעלי ציפוי מונע הידבקות.
מטרפה (Whisk / Fouet)
משמשת לערבוב והקצפה של נוזלים, רטבים, בצקים קלים.
מרית (Spatula / Spatula)
משמשת להפיכת מזון בעת טיגון ולערבוב בלילות.
מצקת (Ladle / Louche)
מתאימה להגשה ומזיגה של מרקים ורטבים.
שמות כלי מטבח בעברית – כלי בישול
מחבת (Frying Pan / Poêle)
מתאימה לטיגון וצלייה של מגוון מאכלים.
סיר (Pot / Casserole)
כלי בסיסי לבישול מרקים, פסטה ותבשילים.
סיר לחץ (Pressure Cooker / Autocuiseur)
מאפשר בישול מהיר ויעיל הודות ללחץ קיטור גבוה.
כלי אפייה
תבנית אפייה (Baking Tray / Plaque de cuisson)
משמשת לאפיית עוגות, עוגיות ומאפים.
מערוך (Rolling Pin / Rouleau à pâtisserie)
משמש לרידוד בצקים להכנת מאפים ופיצות.
מסננת קמח (Flour Sifter / Tamis)
משמשת לניפוי קמח והסרת גושים.
כלי מדידה והגשה
כוס מדידה (Measuring Cup / Verre doseur)
משמשת למדידת כמויות מדויקות של נוזלים ויבשים.
כף מדידה (Measuring Spoon / Cuillère doseuse)
מאפשרת מדידה מדויקת של תבלינים וגם נוזלים בכמויות קטנות.
צלחת הגשה (Serving Plate / Plat de service)
משמשת להגשת מנות עיקריות, קינוחים וחטיפים.
כלי שתייה
(רשימה חלקית בלבד של שמות כלי מטבח בעברית)
כוס יין (Wine Glass / Verre à vin)
מגוון סוגים המיועדים להתאמה לשתות יינות עם אפשרות פתיחת ארומה.
ספל קפה (Coffee Mug / Tasse à café)
משמש לשתיית קפה, תה או משקאות חמים אחרים.
כלי מטבח חשמליים
טוסטר (Toaster / Grille-pain)
משמש לקליית פרוסות לחם במהירות ואחידות.
מיקסר (Mixer / Mixeur)
מכשיר לערבוב והקצפת ביצים, קרמים ותערובות.
בלנדר (Blender / Blender)
משמש לטחינת פירות, ירקות ונוזלים להכנת שייקים ומרקים.
טוסטר אובן (Toaster Oven / Four grille-pain)
משמש לאפייה וחימום של מאפים, פיצות ומנות קטנות.
קומקום חשמלי (Electric Kettle / Bouilloire électrique)
משמש להרתחת מים במהירות.
מכונת קפה (Coffee Machine / Machine à café)
מאפשרת הכנת אספרסו, קפוצ'ינו ומשקאות קפה אחרים.
השפעת כלי המטבח על חוויית הבישול
שימוש נכון ומקצועי בכלי מטבח משדרג את חוויית הבישול והאפייה, תורם ליעילות ומאפשר עבודה נוחה ומהירה יותר.
כאשר כלי מטבח מותאמים לצרכים האישיים של כל בשלן, המטבח הופך לחלל פונקציונלי ויעיל יותר.
שילוב של אביזרים איכותיים והתאמת פתרונות אחסון מודרניים תורמים לשיפור הארגון ושמירה על סדר וניקיון במטבח.