הלזניה מורכבת מ בולונז (ראה מתכון בהמשך)
בשמל (ראה מתכון בהמשך)
עלי לזניה- חבילה
200 גרם מוצרלה וגבינה צהובה מגורדת מעורבבות
ממש בסמוך להרכבת הלזניה מכינים את רוטב הבשמל.
חומרים לבולונז:
- קילו בשר אפיון בקר וטלה
- עגבניות מרוסקות במיץ (2 פחיות )
- צנצנת של רוטב עגבניות
- בזיליקום
- מלח
- פלפל
- שמן זית וקצת שום
אופן ההכנה
- בסיר לבישול ארוך מטגנים קלות את הבשר הטחון מכל הכיוונים ומוסיפים את כל העגבניות ובזיליקום טרי
- מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם מרתיחים
- ובמשלים שלוש שעות על אש קטנה
- במידת הצורך מוסיפים מים
חומרים בשמל:
- 50 גרם חמאה
- 6ֶ כפות קמח
- כוס חלב
- מלח
אופן ההכנה
- בסיר קטן ממסים על האש קונה את החמאה
- מוסיפים את הקמח
- עד להיווצרות עיסה מוסיפים כוס חלב
- ומערבבים
- מוסיפים מלח
לזניה:
את עלי הלזניה מעבירים במים רותחים
שכבה עלי לזניה
שכבה בשמל
שכבה בבלוז
עלי לזניה
בשכבה העליונה לשים מעל הבשמל את הגבינה המגורדת
בתאבון